Автор: Алексей Челноков, flb.ru Следвайте Гласове в ТелеграмPrigovor.ru откри, че киевският оракул“

...
Автор: Алексей Челноков, flb.ru Следвайте Гласове в ТелеграмPrigovor.ru откри, че киевският оракул“
Коментари Харесай

Украйна на Арестович. Школа за окултен безпредел

Автор: Алексей Челноков, flb.ru Следвайте " Гласове " в Телеграм

Prigovor.ru откри, че киевският „ пророк “ Алексей Арестович е почитател на окултната „ загадка школа “ на американката Джин Хюстън, някогашна съветничка на Хилари Клинтън

„ Русия постоянно е била цялостна с мистико-пророчески секти “, вижда философът Николай Бердяев още в средата на предишния век. Това изявление на съветския мъдрец със международно име, роден в Киев и приключил Киевския университет, се отнася в идентична степен за всичките три Русии – Велика, Мала и Бяла. Освен това философът проклина украинския фракционизъм: „ Украинското сепаратистко придвижване е най-обезпокоителният и най-възмутителният факт в разкъсването и разграбването на Русия. “

В разграничената на три разнообразни по величина елементи Русия формулата на Бердяев за „ мистико-пророческите секти “ остава вярна, въпреки и още веднъж в разнообразни степени и хронологии. Първо мътният поток на магьосничеството и целителството залива Руската федерация, само че от началото на 2000те астрални пътешественици, „ богове на Кузя “, и лъже-христосовци много бързо бяха натъпкани в мазето с ново закони. И през първото десетилетие на 21 век тук дефинитивно спечелва трендът на националните религии и рационалната политика.

Съвсем не беше същото и по същия метод в Украйна. В продължение на четвърт век, от 1990-те години, гъстонаселените украински „ мистико-пророчески секти “ единствено нарастваха, само че това ставаше най-вече в персоналния живот на жителите. Но от 2014 година, започвайки от Майдана, бесовщината се вмъкна и в държавната политика. Нещастната Мала Русия в първите месеци след държавния прелом се управляваше от човек на име Александър Турчинов, получил от народа прозвището „ кървавия овчар “ и прочут адепт на една от харизматичните протестантски секти – по този начин наречената черква „ Слово на живот “.
Бойците от нацистките батальони намерено правиха и не престават да култивират неоезически ритуали. И това става пред очите на главнокомандващия ВСУ Валерий Злужни, който и самичък носи „ сакрална гривна “ със „ скандинавски знаци “, а по-точно стилизирана свастика.

Неоезически обред на нацистите от батальона „ Азов “ (горе) и основния пълководец на ВСУ Валерий Залужни с гривната със свастиката (долу)

Преди дни държавното управление на Украйна внесе във Върховната рада закон за възбрана на Украинската православна черква (УПЦ) към Московския патриархат, което значи неизбежно (?!) заличаване на хилядолетната обичайната конфесия, формираща душата на по-голяма част от Мала Русия. На процедура, Украйна е на крачка от духовно самоубийство.

Може още дълго да изчисляваме обстоятелствата на прераждането на директната наследница на Киевска Рус, страната на Гогол и пленителните национални песни, само че е време да попитаме: кои са тези хора, с чиито пари и сила Украйна е натикана в цивилизационния тупик на куклуксклановски и езически култове?
Школата на безпредела

За ролята на украински „ дявол “ №1 претендира, колкото и да е необичайно, обаятелният 40-годишен мъж, собственик на поетичен баритон, Алексей Арестович, с название Люся. До наскоро той заемаше длъжността извънщатен консултант на президентството на Украйна. Загубата на тази номинална служба по никакъв начин не се отрази нито персоналното му благоденствие, нито на поразителната му известност.

Основен източник на приходите на Арестович беше и си остава основаната от него в 2013 година така наречен мисловна школа „ Апейрон “. На пръв взор тази школа е една от многото хиляди компании за осъществяване на тренинги, или коучинги, които сякаш оказват помощ за достигането на някакви житейски или професионални цели. Впрочем, самото име на школата е алегорично – гръцката дума „ апейрон “ е двусъставна, тя се състои от негативната парченце „ а “ и думата „ край “ или „ лимит “. Мисловната школа на Арестович е „ безпредел “.

Алексей Арестович с апейрон на гърдите и в главата

Популярността на Арестович в Украйна сега е такава, че дори немските публицисти язвително го нарекоха „ киевския пророк “. Популярността си на боен специалист той стартира да получава от 2014 година, само че всеукраинска популярност получи от началото на Специалната военна интервенция. Защото още при започване на 2019 година той сякаш я предсказа.
„ Като човек, който стана известен около тематиката за СВО, господин Арестович доближи равнище, когато може да стане независима фигура. И той усеща напрежението у елита и стартира да играе своя игра “, означи политологът Марат Баширов. Арестович, съгласно политолозите, към този момент вижда себе си в президентското кресло.

За съкровената фантазия показа и брачната половинка на Арестович: „ Още когато се срещнахме, той ми сподели – аз ще бъда президент “. Казват, че Арестович е вторият по популярност човек в Украйна, след Зеленски. А по лайкове и гледания в интернет е надали не първият. Ето какво сподели самият Арестович незабавно след оставката си: Моят фронт е информационно-психологическият. По моя молба беше изчислено покритието – 267 милиона гледания. “

Бизнесът на мисловна школа „ Безпредел “ е крепко обвързван с медийната известност на Арестович като боен специалист – колкото по-широк е обсегът на аудиторията в мрежата, толкоз по-богат е киевският пророк и толкоз повече са мозъците, промити от школските „ занимания “ със странни имена. Оказва се, че самият коуч Арестович е почитател и употребява за тренингите си методите на екстрансенса Джин Хюстън. Тази 86-годишна американка се счита за един от стълбовете на Ню Ейдж – религията на „ Новата епоха “, сплотяваща разнообразни типове окултни и езотерични придвижвания. Смята се, че Ню Ейдж доближава максимален подем на Запад през 1970те години. Неговите почитатели са обединени към упованието на „ великото видоизменение “, настъпването на новата епоха, която сякаш ще бъде ознаменувана с огромен скок в „ дуовното, мисловното и софтуерното развиване на човечеството “.

Утрото на маг Люси

Биографиите на магове, астролози, кабалисти и екстрасенси по предписание се оказват измислени, защото блъфът и прикриването на действителността са част от работата на адовите специалности. Арестович не е изключение от това предписание – редица значими обстоятелства от живота му наподобяват нелепи или малко евентуални, въпреки доста от неговата биография да е известно.
Ражда се в 1975 година в Грузия (баща му е бил военен), приключва учебно заведение в Киев (1992), учи една година в биологическия факултет на Киевския университет Т. Шевченко, след което обществената му биография се изпълва с най-различни нелепости. Твърди се да вземем за пример, че постъпва в Одеския институт на сухопътните войски, пет години учи във факултета за военни преводачи и по едно и също време (?!) работи като артист в киевското театрално студио „ Черен квадрат “. Как се съвместява военната дисциплинираност в Одеса с артистичната киевска бохема, знаят единствено самоуките магове.

Алексей Арестович с випускниците на Одеския институт на сухопътните войски (на долния ред в средата)

Къде е служил Арестович след завършването на военния ВУЗ също е объркващо – в някои изявленията той споделя, че е опъвал армейския каиш в Главно ръководство на разузнаването, а в други, че е работил в Департамента по стратегически проучвания на Министерство на защитата. През 2005 година се уволнява с чин капитан (или майор?) от въоръжените сили, защото, по думите му, „ след оранжевата гражданска война гражданското управление стартира да се меси в работата на военните “.

В 2003 година, две години преди да отиде в ресурс, Арестович стартира многогодишно учене в интернет-училище  „ Човек измежду хората “, учредено от московския езотерик Авесалом Подводний (псевдоним, същинското му име е Каменски, Александър Георгиевич, 1953- +2018). В биографичната информация за Авесалом се споделя, че „ предварителното рождение на създателя се е състояло в 1953 година “, а „ същинското му раждане “ е в 1986та. През 80те години, както е указано в тази биография на първия нравствен преподавател на Арестович, „ безредно учи източна философия и езотерика, медитация, йога, нетрадиционни способи на лекуване, в това число биоенергийни взаимоотношения, астрология, хиромантия, нумерология и други окултни дисциплини, среща се с доста практикуващи магове и целители “.

В 2005 година преди малко свалилият пагоните Арестович постъпва в неонацистката партия „ Братство “, където незабавно става заместител на водача на партията Дмитри Корчински, прочут в Украйна ултрадесен политик. Известно време те поддържат концепцията за „ съветски свят “, изказвайки се против атлантиците, западните полезности и НАТО. „ Братство “ даже влиза в Евразийското придвижване на съветския идеолог Александър Дугин. Заедно излизат на конференции в Москва, които се излъчват в канал РИА „ Новости “. И несъмнено, са съперници на „ оранжевата гражданска война “, непрекъснато разобличаващи „ преносителите на оранжевата чума “ оттатък океана.

сн: Пресконференция на Евразийското придвижване: Алексей Арестович (вторият отляво), Дмитри Корчински (вторият отдясно) и Александър Дугин (крайният отдясно), Москва, 2006

Изказвайки се на една от тези конференции през 2005 година, Арестович към този момент демонстрира знания за езотерическите термини.
„ Оранжевата гражданска война “ е „ ревролюция на „ епохата на Водолея “, антихристка по своята същина, вижда Арестович. „ Безсмислено е да ѝ се опълчват йерархични структури. Тя ще ги разтвори. Както нашето държавно управление мина за седем минути на страната на революцията, по този начин ще стане и с вас. Вие просто ще се разсъните в различен свят, и противоположен път няма да има. Америка си е осигигурила тотална поддръжка от всички – всички ваши съседи, другари и родственици, и нито вие, нито те ще разберете по какъв начин се е случило това. “

Отговаряйки на въпрос на публицист, Арестович се майтапи: „ Около нашите две партии в този момент има два полюса – безусловно онеправданите и лишените от средства, от една страна, и високопоставените интелектуалци, от друга. Всички останали в този момент са „ оранжеви “. Но това е краткотрайно. “

Но в 2008 година Арестович дружно с Корчински прави салто с подковаване във въздуха – внезапно те се трансформират в уверени последователи на атлантизма и англосаксонския свят, изрично презирайки съветския свят.
Неонацистите от „ Братство “ стартират да пропагандират „ тактика за защита на Крим “, която сякаш би трябвало да отбрани полуострова от неизбежното навлизане на Русия. Само едно разумно пояснение може да се даде на такава трансформация: точно през 2008 година Държавният департамент на Съединени американски щати стартира щедро да финансира стратегия за пробутване на цветните революции в страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Тази подривна стратегия целеустремено поддържа русофобски и антипутински действия в средите на националистите и ултрадесните. В кръговете на съветските извънсистемни опозиционери този план получава името „ оранжев план “.

Но защото артистичната природа на Арестович в никакъв случай не се е ограничавала единствено с едно занятие, той продължава да съвместява политиката, наред с езотериката, както и с киноснимки. За седем години, от 2005 година до 2012 година, той играе епизодчини функции в 17 кинофилма. И единствено в комедията „ Не се опасявай, до теб съм “ (2012) му е поверена основната роля на начинаеща певица, русокоската Люся Зайцева. Оттогава на Арестович му се лепва прякорът „ Люся “.

Пълен данъчен „ Апейрон “

... През август 2020 година Арестович се поздрави в своя телеграм канал със седмата годишнина от основаването на мисловната си школа „ Апейрон “. За „ мислителя “ беше определен алегоричен подарък в странна форма: на чертожен лист е изписано приветствие и са разпръснати шепа патрони, фински нож, а към листа има граната, револвер и дръжки от автоматизирано оръжие. Тази апаратура съдържа нормалния набор оръжия на бандитите, допустимо е рожденика да е решил по този метод да обиграе името на своята школа като същински „ безпредел “.

Поздравът на окултния мъдрец за седемгодишнината на мисловната школа „ Апейрон “

По това време Арестович е очевидно подсилен в окултните науки и главният източник на приходите му е „ мисловната школа “. Действително, „ Апейрон “ не съществува на никое място в държавните регистри, а затова не заплаща и налози. В едно изявление Арестович споделя, че школата му носи до 300 хиляди гривни на месец (малко повече от 11 хиляди $ по курса от началото на СВО), само че данъчният контрольор не може да ревизира думите му. А записаният през 2017 година „ Благотворителен фонд на Алексей Арестович “ по някаква причина се намира в стадий на разпродажба, въпреки че в този момент, по време на войната, за всевъзможен тип предсказатели е пристигнал сезонът на златния дъжд.

Закритите компании на Алексей Арестович

В 2019 година „ маг Люся “ публично заявява (по-пресни данни към този момент няма) заплата от „ Укроборонпром “ в размер на 55 372 гривни (2200 $ по тогавашния курс), както и приход от бизнеса от 1 354 000 гривни (54 хиляди долара). Негова благосъстоятелност е терен от 4,7 ха във Винницка област и автомобил Хонда CRV. В декларацията на Арестович отсъства градска недвижима собственост.

На уеб страницата на „ Безпредел – Апейрон “ отсъстват каквито и да е уставни документи, домейнът на уеб страницата е регистриран в Съединени американски щати, а името на притежателя му е изтрито от свободния достъп. Но „ коуч Арестович “ намерено натрупа същински пари на този уебсайт: тук се популяризират и продават лекции и семинари по вярно мислене, другарство, говорене, четене, писане, взимане на решения и надали не вървене. Семинарите са снабдени с завладяващи имена: „ Свещена рана “, „ Безжалостни “, „ Приказкотерапия “, „ Картина на света “ и така нататък Цената на едно занимание е от 1300 до 1500 гривни (35-40 $ по сегашен курс). Има и по-евтини, по 800 гривни (21 долара), само че тях, несъмнено, не ги води персонално Арестович.

Скрийншот на страниците „ Учител “ и „ Заплащане “ на уеб страницата на школа „ Апейрон “

Откраднатата „ Свещена рана “

Разбира се, най-интересното е не какъв брой изкарва маг Люся и заплаща ли налози на „ майката кърмилница Украйна “, а това какво и по какъв начин преподава в своите семинари. И по този начин, един от главните семинари на „ Апейрон “ се споделя „ Свещената рана “.

Анонс за семинара „ Свещената рана “

„ В продължение на доста години обмислях теорията и практиката на този въпрос и формулирах идея, която нарекох „ Свещената рана “ “, написа Арестович в телеграм канала си. Киевският пророк лъже безбожно – това много екзотично име е измислено доста преди него от различен човек, чието име той на никое място не оповестява, с цел да не бъде незабавно открита вторичността на неговите образования. Терминът „ свещена рана “ Арестович чува за първи път от духовния си преподавател Авесалом Подводний, умрял в 2018 година. Доказателства за това се намират елементарно, да вземем за пример в книгата „ Кабалистична астрология “: „ Споменатата свещена рана (терминът е взет от създателя от Джин Хюстън, само че понятието води началото си от най-древните мистерии) “, написа московският окултист, „ постоянно съставлява следата, оставена в подсъзнанието от първото съществено показване на безредния дявол “.

Срийншот на книгата на Авесалом Подводни „ Възвърнатият окултизъм “ и страниците със „ свещената рана “

Авесалом Подводний дава разгърнато изложение на „ свещената рана “, състояща се от седем равнища: „ Рана “, „ Комплекс “, „ Проблем “, „ Самоконтрол “, „ Отговорност “, „ Доверие “, „ Свобода “. Точно тези същите равнища се виждат и в методиката на Арестович, където той прибавя още и „ Преход сред другите равнища – съвършена тайнственост, доста надълбоко психоемоционално прекарване, гибел и раждане на новия „ аз “ и новия свят. За същността и наличието на Свещената рана, за разпоредбите и пътищата на прехода от едно равнище на друго – на следващия ден, от 17:00 до 20:00, онлайн. “

Скрийншот от събщението в телеграм канала на Арестович за „ свещената рана “

И по този начин, Арестович по някаква причина скрива, че е взаимствал концепцията и практиката на семинара си от Джин Хюстън, която Авесалом Подводний назовава „ един от най-известните модерни американски психолози “.

Тайната школа на съветничката на Хилари Клинтън

... Още в 1999 година Авесалом Подводний чете в академичното градче в Новосибирск лекция под името „ Сакралната логика на психиката на Джин Хюстън “, която в този момент е широкоразпространена в интернет. „ Направлението, което развива Дж. Хюстън в логиката на психиката, тя назовава по този начин: „ Сакрална логика на психиката “ “ – стартира Авесалом. „ Лично за мен теорията и практиките на Дж. Хюстън са вътрешно близки и доста от нещата, за които тя написа, аз съм се опитвал да пресъздавам в практиката си, със основни резултати “.

Както виждаме Авесалом е считал Хюстън за един от своите основни учители и тази респект на известния московски езотерик се е предала и на неговия киевски възпитаник Арестович.
„ Психологията на Джин Хюстън има преимущество пред другите заради това, че тренингите ѝ не се основават на непосредственото решение на съответни проблеми. Тя се занимава преди всичко с развиването на индивида. И вторият миг, отличаващ Дж. Хюстън, се състои в това, че тя има философско и богословско обучение и огромен филантропичен мироглед, и всички практики, които предлага, засягат у всеки човек нещо надълбоко във вътрешния му свят... “, приказва Авесалом.

Джин Хюстън

Нататък лекторът споделя за „ смяната в положението на съзнанието “, която Хюстън реализира благодарение на „ психаделични препарати “. Той цитира една от книгите на Хюстън: „ Нашите занимания с ЛСД до 1965 година и по-късно, без потребление на опиати, ни доведоха до това, което нарекохме шестстепенна типология на процеса на въображението, съответстваща на четирите равнища на душeвността. “

„ Тя има голям на практика опит в работата с хора, най-вече групова, от най-различни страни и култури “, продължава Авесалом. „ И нейната типология, за която в този момент ще ви опиша, е резюме на огромен емпиричен материал. “
... Джин Хюстън е родена през 1937 година в Ню Йорк, в фамилията на комедиен сценарист. Има докторска степен по философия, през 1960те години взе участие в глобения от държавното управление на Съединени американски щати проучвателен план за изследване въздействието на ЛСД. Съвместно със брачна половинка си написва книгата „ Разновидности на психаделичния опит “, където в детайли разказва „ разширението на познанието и креативните качества на участниците, изпитани под въздействието на ЛСД “.
През 1972 година съпрузите издават труда „ Игри на разсъдъка “, в който в детайли е изложен метод за препрограмиране на мозъка за разнообразни способи на разбиране на света благодарение на телесни придвижвания. Тези „ Игри на разсъдъка “ са посочени от Джон Ленън като „ една от двете най-важни книги на нашето време “. През 1982 година Хюстън преподава в семинар на тематика „ античните мистерийни учения “.

Изчерпателна характерност на „ психеделиката “ на Хюстън дава американският професор Робърт Тод Каръл в книгата си „ Речник на скептика, или енциклопедия на заблудите “. В раздела „ Хюстън, Джин и нейната загадка школа “ на този речник четем: „ Тайната школа “ на доктор Джин Хюстън е една от брънките в дългата верига от стратегии „ Ню Ейдж ”, занимаваща се със самоусъвършенстване и изменение на личността на индивида. “ А в предисловието към тази публикация създателят цитира Уилям Р. Брайънт – младши (лидера на републиканците в Камарата на представителите, от Мичиган): „ Тя (Хюстън) „ вижда “ тъкмо колкото и останалите шарлатани и търгаши, обирайки парите на очарованите от нелепостите на “Ню Ейдж ” или играейки си със страха на хората. “

Скрийншот на публикацията от речника „ Хюстън, Джин и нейната загадка школа “

„ Хюстън улавя хората на кукичката на страховете, присъщи за „ Ню Ейдж “ – болежка, страдалчество, незадоволеност от живота, които би трябвало да бъдат облекчени “, написа Каръл. „ Тя споделя на учениците „ Вие всички сте засегнати до прекаленост. Аз постоянно споделям – заради това, че във вас зеят толкоз доста пробити дупки, вие сте напряко светци. Сега сте по-готови от всеки път. “

Професорът-скептик отбелязва, „ Тя може и да е права, казвайки, че тайната ѝ школа е интелектуално енергийна. Може да е по-енергийна и от античните школи на Египет, Гърция и така нататък Как да преуспеем там, където доста други не са съумели да разкрият тайните на Вселената и да посочим правилния път на всички, които са цялостни с капацитет, които се пробват да се изтръгнат и да се трансформират в нещо прелестно, нещо велико и определено? Единственият метод да узнаем евентуално е като платим пари и отидем в школата на Хюстън. “

„ Никой няма да се учуди, в случай че се обясни, че автобиографията на Джин Хюстън е художествено произведение, един героически мит, изтъкан от нейното въображение от нишката на нейните стремежи “, отбелязва Каръл. „ Тя е един от философите на „ Ню Ейдж “, за които истина е единствено това, което те са измислили. “

Обаче в Съединени американски щати скептичното отношение към семинарите на Хюстън се счита за надали не маргинално. И по какъв начин не – тази специалистка по изменено схващане е била формален консултант на Хилари Клинтън, брачната половинка на президента на Съединени американски щати от демократическата партия. В 2008 година колумнистката на Los Angeles Times Робин Абкарян разгласява публикация с подзаглавие

„ Неотдавна, когато Хилари Родъм Клинтън организираше акция в Юджин, някогашната другарка и наставница Джин Хюстън се усещаше като вкъщи си в своя двоен геодезически купол... “

„ Хюстън се срещнала с Клинтънови през 1994 година, когато те поканват неголяма група създатели на бестселъри по самопомощ в Кемп Дейвид в навечерието на Нова година “, написа журналистката. „ И Хилари, и президентът Клинтън, се възвръщат от провалянето и търсят метод да се върнат на правия път. “

През март 1995 година Хюстън оказва помощ на Клинтън да се приготви за аудиенция в Пакистан, Индия, Непал и Бнагладеш – „ това пътешестване оказва помощ за намаляване имиджа на Клинтън, изключително фотографията на гърба на слон, дружно с щерка ѝ Челси. “
„ По време на президентството на Клинтън “, продължава публикацията, „ в продължение на половин година Хюстън оказва помощ на Хилари Клинтън да доближи до ново схващане за символичната мощ на нейната служба. “ Покрай другото, журналистката споделя и по какъв начин Хюстън устройва за Хилари и Бил Клинтън спиритически сеанс, по време на който Хилари „ беседва “ с Елеонора Рузвелт и Махатма Ганди. След това New York Post и Daily News назовават Хюстън „ гуруто на Хилари “, а Boston Herald я кръщава „ нравствен ментор на първата дама “.

Сега, когато кланът Клинтън е част от по този начин наречената „ дълбока страна “, която сякаш ръководи Съединени американски щати, ролята на Хюстън е нараснала от „ гуру на Хилари “ в „ guru of the deep state “ (англ., „ гуру на дълбоката страна “ – б.пр.). По всичко проличава, че Арестович върви по стъпките на бабата на американския окултизъм и се стреми да бъде ни повече, ни по-малко гуру на екс-православна Украйна.

Действително, надали президентът Зеленски се нуждае от неговите свръхестествени услуги, защото е привикнал независимо да променя съзнанието си благодарение на кокаинови линии. Но дяволът си прави какви ли не смешки – президентското кресло, съгласно политолозите, може внезапно да бъде заето от Валери Залужний, който се намира под въздействието на окултния сексапил на маг Люси.

Валери Залужни и Алексей Арестович

Говори се, че Арестович организира за Залужни спиритически сеанси, по време на които се извиква и се водят диалози с духа на Степан Бандера. Засега не успяхме да потвърдим слуховете, само че пък съществуват фотодокументи, които свидетелстват, че киевският пророк и главнокомандващият на ВСУ се намират в тесни неофициални връзки.

... Професор Робърт Каръл саркастично подмята “ „ Американците понасят богохулници, антипатриоти или развратници, само че е надалеч по-сложно с хората с неудържима лакомия и обич към самоизтъкване. Ако в действителност се окаже, че Джин Хюстън е патологична лъжкиня, неизбежно ще се появят циници, които ще настояват, че Бил и Хилари са наставници на Хюстън, а не противоположното. “

А в случай че се окаже, че украинците не наподобяват на американците, то вместо американските циници ще се появят украинскипатриоти, които ще отстранят от властта патологичните лъжци от киевската хунта.


Инфо: https://flb.ru/1/4913.html

Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР